středa 30. listopadu 2016

Koncert Dvořák/Smetana

Ráda bych pozvala všechny příznivce klasické hudby na koncert v Uhříněveském muzeu, který se koná druhou adventní neděli 4. prosince 2016 od 19 hodin. Jedná se o společný projekt pěveckého sboru Akordum a našeho klavírního dua. 

Od loňského roku, kdy jsem se začala angažovat v Akordu, jsem si pohrávala s myšlenkou, že by bylo pěkné vytvořit společný program. Není krásnějšího nástroje, než lidského hlasu, který může oživit můj milovaný klavír. A už je to tady: náš repertoár se protnul v díle Bedřicha Smetany.

Od podzimu ve sboru pilně nacvičujeme Smetanovy Ženské sbory, které budou pěveckým vrcholem, s klavírním kolegou Petrem zase pracuji na virtuózní Vltavě, která je pro nás velkou výzvou a zatím asi nejnáročnější skladbou pro čtyřruční klavír, kterou jsme zatím spolu hráli. Navíc jak Vltavu, tak Dvořákovy Slovanské tance pravděpodobně většina posluchačů zná v častěji uváděné, symfonické podobě, takže pro ně může být docela zajímavé, slyšet oblíbené známé skladby v jiné úpravě. Podrobnější program naleznete na plakátku.







Program bude trvat 50 minut bez přestávky. Starší děti, které umí poslouchat, jsou vřele vítány. 
Na všechny posluchače se moc těšíme. Vstupné dobrovolné.


Žádné komentáře:

Okomentovat